Fajront za Červen



Jestli mi v Květnu došla půlka koupelny, tak v Červnu mi došla ta druhá. Poslední dva měsíce prostě spotřebovávám jako na běžícím pásu (což je super, protože se konečně začalo trošku uvolňovat místo v koupelně a na nejrůznějších poličkách. 

Rtěnky Freedom a Makeup Revolution

Tohle byly celkem příjemné kousky. Byly krémové, spíš jemněji pigmentované (což nebyl u těch tělových odstínů problém, ale ta fialová už se musela celkem vrstvit, aby to nějak vypadalo) a s tou texturou se samozřejmě pojila spíš hydratace a menší výdrž. Nejsou spotřebované, ale už je tady mám roky a tak musí z domu.  Myslím, že už se ani nevyrábí, a i kdyby ano, znovu bych si je koupila jen v nějakém nude odstínu.

Verdikt: 3/5



Oriflame Essentials Face Cleanser

Čistítko na pleť jsem vzala z Oriflame s úmyslem používat ho jako druhou část double cleansing odličovacího rituálu (o tom zas jindy, ve zkratce jde o použití dvou produktů k odlíčení, já používám olej a gel). Bohužel je úplně na nic. 
Uvnitř tuby je takový bílý gel-krém a je spíš mastnější. Takže když jsem ho používala po oleji, nedokázal se s ním vůbec vypořádat. Zkusila jsem ho tedy použít aspoň samostatně, ale byla to taky bída - makeup vůbec neodlíčil, spíš rozmazal. V očích pálil a s řasenkou (i nevoděodolnou) si vůbec nezvládl poradit. 
Nakonec jsem ho teda vypotřebovala jako sprchový gel, měl totiž takovou jemnou, nevtíravou vůni (něco jako modrá nivea). Přišlo mi, že ani v umývání těla ale nestál za nic.
Tohle už nikdy.

Verdikt: 0/5 


N.A.E Energia Moisturising Day Cream

Značka N.A.E se nově objevila v našich drogériích a já jsem se náhodou dostala k vzorečku tohohle krému. A klidně bych zkusila plné balení! 
Voní to úplně jako ovocné bonbóny, není moc mastný a dobře se vstřebává. Jediné, co mi tady trošku chybí je SPF, které u denních krémů vyhledávám. Tak až doberu všechny ty krémy, co mám momentálně otevřené (jakože asi 4), tak se po něm podívám. Seženete třeba v DM a stojí 250,-.

Verdikt: ze vzorečku účinky člověk nepozná, ale vůně 5/5. 


Revlon ColorBurst Matte odstín Unapologetic

Tady jsem sáhla vedle s barvou. Ona totiž dost klame tělem a konkrétně na mých rtech je hodně světlá a odsín mi nesluší. 
Jinak je to taková ta klasická pastelka - hodně hydratační rtěnka. Tahle je dost pigmentovaná a má takový ten chladivý efekt na rtech, Jiným odstínům se nebráním, ale tohle půjde o dům dál. 

Verdikt: 4/5


Essence rtěnka Matt Matt Matt - odstín 05

Jedna z mých prvních výrazných rtěnek. Bavila mě moc, odstín je taková sytá malina. 
Bohužel už ji mám taky léta letoucí a už se ani nevyrábí. 
Byla dobře pigmentovaná, i přes svůj název nebyla ultra matná a na rtech držela jakž takž pár hodin - ale to každá krémová rtěnka.

Verdikt: 4/5


E.L.F Lift Brow Pencil

Byla součástí mého Project Pan už od zimy. Používala jsem ji denně a i tak mi zabralo téměr půl roku ji vypoužívat. Seděl mi teplejší odstín, výdrž byla celodenní (vždycky obočí fixuju ještě gelem). Tuha by mohla být více tenká, ale zase to nebylo žádné šílené kopyto. 
Přivezla jsem si ji před rokem z Ameriky a mezitím se, koukám, objevila značka E.L.F i v našich Douglas parfumeriích. 
Znovu bych si tužku nekoupila asi jen proto, že jsem mezitím změnila barvu vlasů a taky se více nadchla pro pudry na obočí. 

Verdikt: 4/5




Isana sůl do koupele Calm Down

Tohle bylo moc zábavné! Vůně byla příjemná, tropická, ale uklidňující. Byly to takové malé perličky, které vodu zabarvily do sytě modré barvy. Navíc to stálo pár korun. Klidně znovu koupím. 

Verdikt: 5/5


Garnier Botanic Therapy šampon Coco Milk & Macadamia

Tohle je za mě propadák roku. Koupila jsem si tenhle šampon na základě nadšených ohlasů na blozích, ale teda na moje vlasy se nehodil vůbec. Recenze byly nadšené z prodloužené doby mezi mytím vlasů a hezkým objemem. U mě se teda stal naprostý opak - vlasy byly šíleně zatížené, objem nula. Šampon by mi seděl leda kdybych si každý den umývala a vyfoukávala vlasy (což teda nedělám). 
Spotřebovat ho mi trvalo neskutečně dlouho, používala jsem ho na štětce a když jsem měla vlasy moc vysušené, jinak prostě ležel na poličce a prášilo se na něj. 
Už ho nechci nikdy ani vidět a na moment, kdy poletí do koše, jsem se upřímně těšila. 

Verdikt: 1/5



Almara Soap Black as my Soul

Neviditelné mýdlo. Balení je totiž opravdu zero waste, takže z něj zbyl jen tenhle papírový proužek. 
Mýdlo jsem koupila svému příteli, který nemá rád tekutá mýdla na ruce. Spotřebovat ho mu trvalo asi 3 měsíce, takže docela fajn. 
Značka je mi extrémně sympatická, ty jejich vůně a barvy mýdel jsou neskutečné - však posuďte sami.
Jediným mínusem je pro mě cena - dát dvě stovky za "obyčejné" mýdlo je opravdu dost. 
Momentálně používáme jeho brášku ve verzi Lemon Tea Tree.

Verdikt: 4/5


Essence Glow in the Dark Topcoat a Shine and Go nailpolish

Nejlepší topcoat. Bavilo mě, jak mi pokaždé v noci svítily nehty! 
Už se myslím nevyrábí a tenhle konkrétní kousek už se táhne, takže bohužel letí. 

Druhý lak mě taky bavil - byly v něm takové velké barevné třpytky. Co mě ale na třpytkách nebaví je ta práce se sundáváním (alobalová metoda, ach jo), a už jsem asi moc stará, abych kvůli efektu na týden odlakovávala nehty půl hodiny. Tenhle lak už se navíc táhne, takže stejně musel z domu.

Verdikt: 5/5



Yves Rocher Monoi de Tahiti sprchový gel

Moje už druhé balení. Tu vůni Monoi oleje jsem si zamilovala, tenhle sprcháč navíc uměl i skvěle umýt vlasy, takže jsem ho často brala na cesty. 
Už se myslím nevyrábí, bude mi chybět :( 

Verdikt: 5/5


Alverde olej na obličej Bio-divoká růže

Lahvička byla součástí předloňského adventního kalendáře. Nedávno jsem ji někde našla a chtěla začít používat, ale už dost divně páchla, takže radši letí. 


Balea holicí pěna s avokádovým olejem

Nebavila mě. Svoji práci sice odvedla, ale ta vůně byla taková "babičkovská".
Balea holicí pěny jsou super, ale příště koupím zase nějakou voňavou limitku, ty nezklamou nikdy. 

Verdikt: 2/5


Ziaja GdanSkin olejový peeling

Tohle bylo skvělé! 
V peelingu jsou nadrcené mušle sv. Jakuba a je naprosto akorát - oškrábe, co má, ale zase není až moc drsný. Navíc je v něm olej, což je moje oblíbené kombo - nemusím už se po sprše mazat. 
S vůní jsem měla ze startu takový love/hate vztah. Čekala jsem zcela jinou vůni moře a po otevření jsem byla zklamaná. Časem jsem si k ní ale našla cestu, zamilovala se a teď bych si nejraději z řady GranSkin (ten název je taky boží) koupila úplně všechno. Mají v nabídce ještě různé krémy, pleťové peelingy a nevím co všechno, však koukněte na jejich stránky

Koupím znovu - tohle je největší objev od Vánoc. 

Verdikt: 5/5


LAB 35 Curl Mania Protective Styling Spray

Tohle nebyl spray! 
Byla v tom taková mléčně bílá gelová/krémová tekutina, což značně znesnadňovalo nanášení. Vůně byla ale skvělá, naprosto autentické pomelo (nevím, jak popisoval vůni výrobce, ale tohle je prostě pomelo). 
Hydratace ušla, já jsem tenhle spray používala na konečky jako bezoplachový kondicionér, když se mi zdály moc suché nebo nepoddajné a tam svůj účel splnil na jedničku. Znovu ho ale nepotřebuju, měla jsem velké problémy ho spotřebovat. 

Verdikt: 3/5


Tak si říkám, že bych měla to svoje spotřebovávání trošku zpomalit, pak to trvá hodiny, než to všechno sepíšu.  :D 
Co se naposledy podařilo spotřebovat vám? 







Komentáře

  1. Tyjo, já si ani nevzpomínám, co jsem spotřebovala naposled. Možná vlastně jeden deodorant, tužidlo na vlasy a šampon.. :) Ten deodorant je ale můj oblíbený, takže mám v zásobě ještě dva stejný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prozradíš název deodorantu? :) Já mám na ně nějak poslední dobou smůlu, tak celkem hledám nového oblíbence.

      Vymazat

Okomentovat